TAUSTAA


JoogaTaival on perustettu tammikuussa 2015. Aluksi se mahdollisti joogan opettamisen sivutoimisesti suomen kielen kouluttajan työn ohessa. Lopullinen päätös heittäytyä joogataipaleen ja luonnon vietäväksi syntyi kirsikoiden kukkimisen ja sammakoiden kutuaikaan keväällä 2016. Toukokuu oli poikkeuksellisen lämmin ja tarjosi mahdollisuuden kypsytellä ideoita ja alkaa tehdä unelmista totta.

Logossani oleva sammakko (taiteilija Raili Takolanderin käsialaa) sai nimekseen Sakura. Se on japania ja tarkoittaa kirsikankukkaa. Sammakko voidaan nähdä mm. muutoksen, hedelmällisyyden, piilevän kauneuden, parantumisen ja luovuuden symbolina. Sammakko näkee ja kuulee äärimmäisen tarkasti, sillä on voimaa ponnistaa pitkälle ja se on kotonaan niin maalla kuin vedessä. Japanissa sammakko otetaan matkalle mukaan tuomaan onnea ja takaamaan turvallisen paluun kotiin. Tuokoon Sakura onnea ja kaikkea hyvää minulle ja sinulle kanssakulkija!

Luonnolta meille

Kirsikankukat ja sammakoiden kutujuhlat keväällä ovat vain kaksi kaunista esimerkkiä luonnon lahjoista meille. Värejä, ääniä, elämyksiä, hiljaisuutta, huumaavia tuoksuja, ravintoa, kasvua, mahdollisuuksia löytää itseä ja uutta ympäristöstä, loputonta kauneutta. Voimme nähdä mitä ihmeellisempiä asioita ja yksityiskohtia, kun lähdemme rohkeasti retkelle ja olemme valmiita pysähtymään, kuuntelemaan ja aistimaan. Tutkimustuloksetkin kertovat luonnon ihmeitä tekevistä vaikutuksista. 60% ihmisten mielipaikoista sijaitsee luonnossa. Luonnossa liikkuminen vaikuttaa positiivisesti mielialaan ja lisää psyykkistä hyvinvointia. Jo 20 minuutin liikkuminen luonnossa saa stressihormonit laskemaan ja mielen rauhoittumaan.

logo

Meiltä luonnolle

Me tarvitsemme suhdetta luontoon ja ympäristöömme – me saamme luonnolta ja vastavuoroisesti luonto tarvitsee meitä. Olemme osa luontoa, mikä välillä nykypäivän elämänmenossa ja kiireessä unohtuu. Hengittämämme ilma ja juomamme vesi liikkuvat lakkaamattomana virtana meidän ja luonnon välillä. Me voimme omilla valinnoillamme, pienillä teoillamme ja liikkumalla luontoa kunnioittaen vaikuttaa luonnon monimuotoisuuden ja kauneuden säilymiseen. Ekopsykologian mukaan ihmisen ja luonnon hyvinvointi (tai pahoinvointi) kulkevat käsi kädessä. Juuri nyt elämme aikoja, jolloin luonnon kanssa on äärimmäisen tärkeää olla hyvä ystävä. Voimme jokainen antaa pienen lupauksemme luonnolle, tehdä arjen pieniä ekotekoja ja kasvattaa lapsiamme kunnioittamaan luonnon rikkautta ja puhtautta. Kun luonto voi hyvin, myös sinä voit hyvin!

river

Minulta sinulle

Olen vuonna 1979 syntynyt luontoa rakastava, luova ja elämänmyönteinen naisihminen. Sielunmaisemani on lapsuuteni lomamaisemissa Kainuussa Suomussalmella, jossa äitini on syntynyt. Suomussalmella ja erityisesti Hossassa, uudessa kansallispuistossamme, rakkaus ja yhteys luontoon on syntynyt ja syventynyt. Tällä hetkellä tunnen tehtäväkseni jakaa mm. luonnon ja joogan voimaannuttavia vaikutuksia ihmisten kanssa.

Pieni CV

  • JoogaTaival yhdistää osaamistani ja kokemuksiani, joita on kertynyt rinkkaani pitkin elämäntaivalta. Pienestä pitäen olen retkeillyt luonnossa, harrastanut liikuntaa, tanssia, teatteria ja käsitöitä. Olen matkustanut mm. Espanjassa, Intiassa ja Japanissa.
  • Opiskelin Jyväskylän yliopistossa äidinkielen ja kirjallisuuden, suomi toisena kielenä ja draamakasvatuksen opettajaksi vuosina 2000-2005. Opettajana nuorten ja aikuisten parissa työskentelin vuosina 2005-2016.
  • Kun kokonaisvaltainen hyvinvointi alkoi kiinnostaa ja tuntua enemmän kuin tarpeelliselta omassa elämässäni vuonna 2009, löysin elämääni rauhoittavan joogan, lajeina lempeät hatha ja yin, sekä vähän myöhemmin buddhalaisen mindfulness -meditaation. Säännöllisen joogaharjoituksen lisäksi olen käynyt meditaatio- ja joogaretriiteillä ja -kursseilla. Jooga ja meditaatio ovat antaneet työkaluja hallita työelämän stressiä ja paineita, syventää itsetuntemusta ja paljon luottamusta ja rauhaa elämään sekä rohkeutta rakentaa itselleen hyvää tapaa elää.
  • Opiskelin Mindfulness jooga -opettajaksi Bodhiyoga Teacher Training International -koulussa Espanjassa 2013-2014.
  • Olen ohjannut joogaa mm. Espoon työväenopistossa, työpaikoilla, omilla tunneillani ja sijaisena joogakoulu Shantissa Helsingissä. Kesällä 2016 pidin Hossassa neljän päivän hyvinvointiloman, jolla joogasimme, retkeilimme ja hiljennyimme upeassa luonnossa.
  • Kesällä 2016 kouluttauduin Riitta Wahlströmin Taiga-instituutissa luontoyhteysohjaajaksi ja opiskelin Green care -perusteet Satakunnan ammattikorkeakoulussa.
  • Kesällä 2017 valmistuin erä- ja luonto-oppaaksi Lappian ammattiopistosta Muonion toimipisteestä.
  • Vuonna 2018 opiskelen Association of Nature and Forest therapy guide -organisaation järjestämässä Nature and Forest therapy guide -ohjelmassa Kaliforniassa sekä aloitan Mindfulness -opettajaopinnot Mindfulness Academyssa Espanjassa.

Haluan tarjota monipuolisen osaamiseni pohjalta ammattitaitoista, tavoitteellista ja innostavaa toimintaa, joka edistää sekä meidän ihmisten että kaiken luonnon hyvinvointia. Tunnen olevani oikealla polulla. Se vie vahvasti luontoon. Tule mukaan!

Mitä on...

...mindfulness jooga?

...ekomindfulness?

...green care?

...ekodraama?

YHTEYSTIEDOT


river

JoogaTaival, Saija Taivalmäki

+358 50 3562006
joogataival(AT)gmail.com

Yhteistyössä