Jooga asennot: 7 helppoa joogaliikkettä aloittelijoille

Jooga. Se on ikivanha käytäntö, joka on nykyään trendikäs, ja hyvästä syystä! Jooga auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, parantaa joustavuutta, kohottaa mielialaa, vahvistaa ydinlihaksia… lista jatkuu.

Jos olet jo jonkin aikaa ajatellut kokeilla joogaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa, tämä blogikirjoitus on täydellinen sinulle! Esittelemme siinä 11 yksinkertaista jooga-asentoa sekä vinkkejä siitä, miten pääset alkuun niiden kanssa. Sukelletaanpa mukaan!

Hengitys on jooga-harjoituksen pääpaino

jooga asento

Muista kuitenkin, että jooga-asentoja (asanoita) tehdessäsi on tärkeää, että hengitys on harjoituksesi pääpaino. Hengityksen seuraaminen auttaa sinua huomaamaan, milloin kannattaa ottaa asento helpommin tai milloin kannattaa perääntyä.

Jotta ihmiset pääsisivät helpommin mukaan joogaharjoituksiin, on tärkeää keskittyä alussa muutaman minuutin ajan hengitykseen. Voit joko istua lattialla tai maata selällään, jos tunnet olosi tarpeeksi mukavaksi. Kiinnitä huomiota hengitykseesi ja huomioi myös muut kehon ja mielen tuntemukset. Tämä tekee joogan harjoittelusta helpompaa.

Kun olet harjoitellut hengitystä muutaman minuutin ajan, on aika kokeilla jooga-asentoja! Joogaliikkeitä on monia eri variaatioita, ja olemme valinneet 11 helppoa, joista aloittelijat voivat aloittaa. Tarvitset vain maton – ei tarvita rekvisiittaa tai työkaluja!

Jooga-asennot

Nämä helpot joogaliikkeet sopivat hyvin aloittelijoille ja esittelevät harjoituksen helposti lähestyttävällä tavalla.

Alaspäin katsova koira (adho mukha svanasana)

Alkaen lattialla, koira on hyvä asento aloittelijoille, koska se venyttää koko kehoa. Aloita käsiesi ja polviesi varassa sormet levällään ja kämmenet alaspäin; paina varpaita nostaaksesi itsesi nelinkontin (kaikilla neljällä tassulla!) ja työnnä sitten lantiosta taaksepäin laskeutuaksesi hitaasti alas, kunnes lepäilet lantion yläosien päällä, joka istuu reisien päällä. Rentouta pääsi, niskasi ja yläselkäsi alas lattiaan; kaiken painon tulisi olla tasapainossa neljällä tassulla (kaksi jalkaa ja kaksi kättä).

Vuoriasento (tadasana)

Vuoriasento (tadasana)

Vuoristoasanaa voidaan pitää kaikkien seisoma-asanoiden perustana, se on myös hyvä aloitusasento, lepoasento tai hetki tunnistaa harjoituksen vaikutukset. Vuoristoasento on helppo jooga-asento ja sopisi myös aloittelevalle joogalle.

Vuoriasento näyttää yksinkertaisimmillaan seisomiselta, mutta on todellisuudessa paljon muutakin. Asana alkaa jalkojen juurruttamisella alustaa vasten.

Puuasento (vrksasana)

vrksasana

Puuasento on loistava tapa alkaa tuntea kehosi vakaaksi. Sitä pidetään usein helpoimpana aloittelijan jooga-asennosta, koska käytät siihen painovoimaa etkä lihasvoimaa, joten aloittelijoiden ei tarvitse selvittää vipuja!

Aloita helposti löydettävästä paikasta, kuten tuolista tai pöydästä, jonka pinnalla on yksi jalka kummallakin puolella. Ideana on, että jos sinulla olisi kaksi kättä missä tahansa vaiheessa harjoitusta, ne koskettaisivat toisiaan, kun seisot pystyssä (kunhan kaikki on tasapainossa).

Istuessasi? Etsi jotain tukevaa, kuten seinä, penkki tai jopa toinen henkilö, joka voi pitää itsensä vakaana sen vieressä, missä tarvitset vakautta. Seiso kasvot heistä poispäin ja aseta

Kolmio (trikonasana) on hyvä asento aloittelijoille.

trikonasana

Aloita seisomalla vuoristoasennossa ja ota sitten yksi askel vasemmalle vartalostasi niin, että jalkasi ovat noin 15 sentin päässä toisistaan. Oikean jalkasi tulisi olla kulmassa, joka on kohtisuorassa lattiaan nähden (eli se on suurin piirtein suorassa). Taivuta nyt molempia polvia, kunnes kyykistyt varpaiden päälle. Aseta sitten kätesi kummankin jalan viereen; sormet osoittavat kohti lattiaa! Sen ei tarvitse olla täydellistä

Lapsen lepoasento (balasana)

balasana

Lapsen lepoasento tarjoaa palauttavan ja mieltä rauhoittavan jooga-asennon, joka on täydellinen aina, kun keho tarvitsee taukoa harjoittelusta. Se pidentää selkärankaa sekä venyttää hellävaraisesti vasikoita, lantiota ja nilkkoja. Jos koet tämän asennon liian intensiiviseksi vasikoille tai nilkoille, voi auttaa niiden kääriminen pyyhkeeseen mukavuuden lisäämiseksi.

Kobra (bhujangasana)

Tämä helppo lattiakobra-liike sopii hyvin aloittelijoille, ja se rentouttaa selkää, vapauttaa hartioiden ja niskan jännitystä ja venyttää vatsalihaksia.

Selkäkoukistukset ovat loistava vastapaino erityisesti istumatyölle. Ne ovat energisoivia ja virkistäviä asentoja, joten kobra on mukava piristysruiske väsyneelle tai muuten väsyneelle mielentilalle. Kobra-asanaa voi tehdä itsenäisenä poseerauksena virkistämään olotilaa, mutta se on myös olennainen osa joogan aurinkotervehdyssarjaa, joka on suunniteltu tuomaan lämpöä ja energiaa kehoon tässä tapauksessa kobra on ”siirtymäkauden” asana ja osa ketjun monia poseerauksia.

Sivuttaisvenytys (paschimottanasana)

Tämä joogaliike venyttää vartalon kaikkia sivuja ja auttaa avaamaan kireät lonkat pitkän työpäivän jälkeen. Hyötyihin kuuluu helpotus selkäkipuihin ja iskeakseen.Jos tasapainoilussa on vaikeuksia, yritä laittaa kätesi seinään tai tuoliin tukeaksesi itseäsi.

Jätä kommentti