Joogan aloittaminen kotona – kaikki mitä tulee tietää

Itsestä huolehtimiselle ei ole helppoa löytää aikaa – varsinkaan, kun kamppailee työn, perheen ja lukemattomien muiden aikuisuuteen liittyvien velvollisuuksien välillä.

Entä jos voisit hyödyntää kaikki joogan tarjoamat edut omassa kodissasi? Mutta miten joogan aloittaminen kotona onnistuu?

Joogan aloittaminen yksin ei ole vain superhelppoa, vaan se voi olla jopa rentouttavampaa kuin säännöllisille joogatunneille meneminen!

Oletko valmis oppimaan lisää kotijoogaharjoituksen aloittamisesta aloittelevana joogailijana? Nappaa mattosi ja ryhdytään hommiin!

Miksi kannattaa aloittaa joogaaminen kotona?

Kotijoogaharjoituksen aloittaminen on erittäin palkitsevaa. Ja mikä parasta, et tarvitse liikaa aloittaaksesi.

Miksi sinun pitäisi aloittaa harjoittelu kotona? Vaikka olisitkin täysin uusi joogamaailmassa ja sen tarjoamissa monissa hyödyissä henkiselle ja fyysiselle terveydellesi, tässä on vain muutamia syitä, miksi sinun pitäisi aloittaa oma kotistudio:

  • Hienosäädä joustavuutta ja liikkuvuutta koko kehossasi
  • Vapauta jännitystä koko kehossasi, mielessäsi ja hengessäsi.
  • kehittää kykyä hallita stressitasoja
  • kiinteyttää lihaksia ja kehittää voimaa
  • Luo itsellesi terveellisiä haasteita, joiden avulla voit kasvaa ihmisenä.
  • Opi hengittämään syvään, jotta kehosi saa ravintoa.

Nyt kun tunnet monet joogan hyödyt, joita joogarutiinin omaksumisesta kotona on, keskustellaanpa siitä, miten joogarutiini saadaan alkuun!

Miten pääset alkuun?

Jotta voisit ryhtyä rakentamaan kotijoogastudiota, sinun tulisi:

  • Etsi rauhallinen, puhdas tila kotonasi
  • Täytä tämä paikka jooga tarvikkeilla, joita tarvitset joogaharjoitteluun (kuten bolsteri, matto, palikat, huopa ja hihnat).
  • Jos sinulla ei ole yhtään puhdasta paikkaa, ota jokin tila, jonka koet pyhäksi, ja siivoa se hieman! Muista, että sen ei tarvitse olla suuri alue.

Jos tämä on joogamatkasi alku, suosittelemme investoimaan joogamattoon. Voit käyttää korvikkeita ympäri kotiasi muiden joogavälineiden kanssa. Voit esimerkiksi käyttää joogahihnan tilalla vyötä. Joogapalikkojen tilalla voit käyttää pari tukevaa heittotyynyä!

Kun aloitat kotijoogaharjoituksen, varmista, että asetat itsellesi realistiset tavoitteet. Tämä auttaa välttämään pettymyksiä ja ennen kaikkea loukkaantumisia.

Miten pidät itsesi motivoituneena?

Kotijoogatilan perustamisen logistiikka on yksinkertaista. Vaikeinta useimmille ihmisille on yksinkertaisesti motivaation löytäminen – voimme auttaa myös siinä.

Onneksi on olemassa kourallinen erilaisia tapoja, joilla voit edistää positiivista joogaympäristöä poistumatta kodin mukavuudesta. Seuraavassa on kolme vinkkiä, joiden avulla voit kannustaa johdonmukaiseen joogasuunnitelmaan:

Valmistele joogaa varten etukäteen

Aivan kuten kaikessa muussakin elämässä, myös joogaan valmistautuminen on yksi helpoimmista tavoista onnistua! Jos olet huolissasi siitä, ettet pysy aikataulun mukaisissa joogasessioissa, hanki kaikki tarvitsemasi jo edellisenä iltana.

Valitse jooga-asu ennen nukkumaanmenoa ja aseta se sellaiseen paikkaan, josta se on helppo napata mukaan. Asettele mattosi ja jätä se toimimaan inspiraationa, jotta saat aamun istunnon sisään.

Kokoa ajatus siitä, minkälaista joogaa olet kiinnostunut harjoittelemaan. Olipa kyseessä sitten hikinen treeni, rentoutumissessio tai vain muutama tavallinen jooga asento, joiden avulla voit kehittää voimiasi.

Aikatauluta

Osa kotijoogastudion johdonmukaisen aikataulun pitämisen haasteesta on se, että sinun ei ole pakko harjoitella tiettyyn aikaan joka päivä. Jos et tarkoituksella varaa aikaa joogaharjoitteluun, et todennäköisesti noudata joogatavoitteitasi.

Ota suunnittelijasi esiin ja katso viikkoasi. Varaa etukäteen aikaa sille, milloin joogaat ja kuinka kauan kukin joogasessio kestää.

Laita nämä istunnot suunnittelulaitteeseesi ja ajattele niitä samalla tavalla kuin ajattelisit aikataulutettua joogatuntia paikallisella kuntosalilla tai studiolla.

Vaikka joudut lyhentämään tuntiaikaa tai siirtämään sen kokonaan, se ei haittaa, kunhan siitä ei kehity tapa. Jos myöhemmin viikolla tuntuu, että sinulla on vaikeuksia pitää tapaamisia, yritä mukauttaa tulevan viikon aikataulua.

Luo oma joogavirtauksesi

Koetko joogavideoiden seuraamisen stressaavaksi? Jätä väliin se, että seuraat toisen henkilön johdolla joogasessiota, ja anna itsellesi mahdollisuus päättää, miten haluat ravita kehoasi.

Luo omat liikkeesi sen mukaan, mitkä ovat tämänhetkiset henkiset, hengelliset, emotionaaliset ja fyysiset tarpeesi.

Joogasessiosi ei tarvitse olla mitään hienoa tai monimutkaista (ellet halua tehdä niin). Jos olet kokeillut muita joogaharjoitusvaihtoehtoja ja ajattelet, että johtaen itseäsi oman joogasession läpi, kokeile vapaasti, mikä tuntuu parhaalta sinulle ja kehollesi!

Jätä kommentti